Beauty Reads

Foto

 

Vitaminen en mineralen die jouw huid, haar en nagels een boost geven!

 • Zink: Belangrijk voor het herstel en de vernieuwing van huidcellen. Het kan ook helpen bij het verminderen van haaruitval.
 • Vitamine C: Een krachtig antioxidant die het lichaam beschermt tegen schade door vrije radicalen. Tevens is het essentieel voor de productie van collageen, een eiwit dat de structuur van de huid ondersteunt.
 • Het heeft ook antioxidanten die de huid beschermen tegen schade door vrije radicalen.
 • Vitamine E: Een krachtige antioxidant die de huid beschermt tegen schadelijke UV-stralen en andere vrije radicalen. Het kan ook helpen bij het verminderen van droogheid en het bevorderen van een gezonde haargroei.
 • Vitamine A: Belangrijk voor de gezondheid van de huid en het haar. Het helpt ook bij de productie van talg, een natuurlijke olie die de huid hydrateert.
 • Vitamine B-complex: Verschillende B-vitaminen, zoals biotine (B7), niacine (B3), pantotheenzuur (B5) en foliumzuur (B9), zijn belangrijk voor de gezondheid van de huid, het haar en de nagels. Biotine staat bijvoorbeeld bekend om zijn rol bij het bevorderen van gezonde nagels en haargroei. Shop de Hairgummies
 • Silicium: Helpt bij de aanmaak van collageen en kan bijdragen aan gezond haar, huid en nagels.

Collageen
Collageen is het meest voorkomende eiwit in het menselijk lichaam en speelt een cruciale rol bij het behoud van de stevigheid en elasticiteit van verschillende weefsels.

Belangrijke kenmerken en functies van collageen zijn onder andere:

 • Huidgezondheid: Collageen is verantwoordelijk voor het behoud van de structuur en elasticiteit van de huid. Het zorgt voor een stevige en jeugdige uitstraling. Naarmate mensen ouder worden, neemt de natuurlijke productie van collageen af, wat kan leiden tot rimpels en verslapping van de huid.
 • Haar en nagels: Collageen is ook betrokken bij de gezondheid van haar en nagels. Het versterkt de haarstructuur en bevordert gezonde nagelgroei.
 • Gewrichten en bindweefsel: Collageen is aanwezig in gewrichten, pezen en ligamenten, en d het verminderen van gewrichtspijn en het bevorderen van een gezond bewegingsbereik.
 • Botgezondheid: Collageen is een belangrijk bestanddeel van botten en draagt bij aan hun structuur en sterkte. raagt bij aan hun flexibiliteit en kracht.

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur is een natuurlijke stof die van nature in het lichaam voorkomt, vooral in de huid, bindweefsels en gewrichtsvloeistof. Het staat bekend om zijn vermogen om water vast te houden en de huid te hydrateren. Door collageen hyaluronzuur samen te combineren, verminder je fijne lijntjes en rimpels en versterk je de buitenste huidlaag.

Shop nu jouw collageen & hyaluronzuur mixWat is Collageen?
Collageen is een eiwit dat van nature in ons lichaam voorkomt en een cruciale rol speelt bij het behoud van een gezonde huid. Naarmate we ouder worden, neemt echter de productie van collageen af, wat resulteert in tekenen van veroudering zoals rimpels, fijne lijntjes en een verlies van stevigheid. Gelukkig zijn er manieren om de collageenproductie te stimuleren en zo een jeugdige en stralende huid te behouden. In dit artikel zullen we de voordelen van collageen voor de huid bespreken en enkele tips geven om de collageenproductie te bevorderen.

 1. Wat is collageen en waarom is het belangrijk? Collageen is het meest voorkomende eiwit in ons lichaam en vormt de belangrijkste bouwsteen van onze huid, botten, pezen, ligamenten en kraakbeen. Het zorgt voor stevigheid, elasticiteit en regeneratie van de huid. Naarmate we ouder worden, neemt de collageenproductie af, wat leidt tot een verslechtering van de huidstructuur en het ontstaan van tekenen van veroudering.

 2. Voordelen van collageen voor de huid:

 • Vermindert rimpels en fijne lijntjes: Collageen helpt de huid veerkrachtig en glad te houden, waardoor het verschijnen van rimpels en fijne lijntjes wordt verminderd.
 • Verbetert de huidelasticiteit: Door de collageenproductie te stimuleren, kan de huid haar natuurlijke elasticiteit behouden, waardoor ze steviger en jonger uitziet.
 • Hydrateert de huid: Collageen helpt de vochtbalans in de huid te reguleren, waardoor de huid gehydrateerd en stralend blijft.
 • Verbetert de huidtextuur: Door collageen aan te vullen, kan de huidtextuur gladder en gelijkmatiger worden, waardoor de algehele uitstraling wordt verbeterd.
 1. Natuurlijke manieren om de collageenproductie te stimuleren:
 • Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine C: Vitamine C speelt een cruciale rol bij de aanmaak van collageen. Zorg voor een dieet dat rijk is aan citrusvruchten, bessen, paprika's, broccoli en donkere bladgroenten.
 • Gebruik van retinol: Retinol, een vorm van vitamine A, stimuleert de collageenproductie en helpt bij het verminderen van rimpels. Gebruik retinolcrèmes of raadpleeg een dermatoloog voor advies.
 • Bescherming tegen de zon: Overmatige blootstelling aan de zon kan de afbraak van collageen versnellen. Zorg ervoor dat je altijd zonnebrandcrème met een hoge SPF gebruikt en beschermende kleding draagt.

Collageen speelt dus een essentiële rol bij het behoud van een jeugdige en stralende huid. Bestel je collageen supplementen in de webshop!Collageen Beautydrink
Dagelijks een beautydrankje drinken kan veel goeds doen voor je huid, haar en nagels. Het is heel
eenvoudig zelf thuis te maken. In deze blog leggen we je uit waarom het drinken van een collageen beautydrankje een oppepper is voor je huid, wat het doet en welke ingrediënten je het beste kunt
gebruiken. Wil jij weten hoe je heel eenvoudig een beautydrankje maakt? Lees dan verder.

Collageen Beauty

Het allerbelangrijkste ingrediënt van een collageen beautydrankje is natuurlijk: collageen. De overige ingrediënten kun je zelf kiezen en je kunt het zo zoet maken als dat je zelf wilt. Voeg wel vitamine c toe aan je beautydrankje, dit zorgt er namelijk voor dat de collageen in je lichaam wordt versterkt.
We geven je een heerlijke recept.

Berry Collageen Smoothie

Een heerlijk roze en zoet beautydrankje met collageen voor elk moment. Deze smoothie bevat veel
vitamine c en dat samen met collageen zal jouw huid een enorme beauty boost geven!

Benodigdheden:
* Blauwe bessen
* Frambozen
* Twee eetlepels Pure Glow’s Viscollageen poeder (of de viscollageen capsules)
* Aardbeien
* Banaan
* Hennepzaad
* Manuka honing
* Kokosmelk

Gooi alle ingrediënten in een blender en meng tot het helemaal glad is. Geniet van dit heerlijke
beautydrankje met viscollageen.

Hoe werkt een collageen beautydrankje eigenlijk?
Door het innemen van collageen via voeding of een beautydrankje, wordt de natuurlijke
collageenaanmaak in de huid gestimuleerd. Dit zorgt ervoor dat de diepere huid van binnenuit wordt
aangesproken, terwijl er bij een collageen crème of serum alleen een boost wordt gegeven aan de
buitenste laag van de huid (de opperhuid).

Waarom geeft een collageen beautydrankje een boost aan je huid, haar en nagels?
Na je 25 ste jaar neem je collageenproductie in je lichaam af. Hierdoor gaat de conditie van je huid,
haar en nagels achteruit en worden tekenen van ouderdom sneller zichtbaar. Het is dan ook
belangrijk om het vanaf dat moment serieus te nemen. Een collageen beautydrankje kan daarom
uitkomst bieden en brengt je collageen in je lichaam weer op peil. Het gevolg: stevigere nagels, een
vollere haarbos en een gladdere, sterke en stralende huid.

Hoe stimuleer je de aanmaak van collageen?
Naast het innemen van collageen is het ook van belang om bijvoorbeeld veel water te drinken en
vitamine c in te nemen. Vitamine c versterkt namelijk de werking van collageen in het lichaam. Denk
hierbij maar aan vitamine c in ingrediënten zoals: citrusfruit, boerenkool, kiwi’s, paprika’s en
spruitjes.

Welke collageen is het beste?
Collageen kan afkomstig zijn uit verschillende bronnen, zoals een dierlijke of een plantaardige bron.
Dierlijke collageen is vaak afkomstig van rund of vis. De structuur van viscollageen is het meest
vergelijkbaar met het collageen van een mens. De beste collageen om in te nemen is daarom ook
viscollageen. Viscollageen wordt namelijk het snelst opgenomen in het lichaam.